Tafelbladen, klankhout en olijfhout

Zebrano , hout op maat , wenge en essenhout !
februari 5, 2020
Iepenhout , padoek , tapasplanke en meer
maart 13, 2020
Zebrano , hout op maat , wenge en essenhout !
februari 5, 2020
Iepenhout , padoek , tapasplanke en meer
maart 13, 2020
Show all

Tafelbladen, klankhout en olijfhout

Hallo

Hier weer een kleine update uit onze werkplaats.

 

We kregen de vraag of wij een tafelblad uit olijfhout konden maken. Uiteraard is dat mogelijk. De beperking was de lengte van het beschikbare olijfhout, deze bomen worden nooit enorm lang (en recht). We hebben vorig jaar speciale lijmklemmen laten maken waarmee we heel mooi hout kunnen verlengen.  dus 2 x 1,2 meter is dan 2,4 meter. Zo kunnen we dus best een redelijk groot blad maken uit deze unieke houtsoort.

 

We hebben natuurlijk ook best veel hout wat te slecht is om te gebruiken, dit verkopen we dus als brandhout. Hier in netzakjes van 5 kilo. Zo proberen we voor alles een bestemming te vinden. Al onze krullen gaan bv naar een vezelbedrijf die daar dan weer producten van maakt.

Sinds 2 maanden hebben we nieuwe schaafmachines in de werkplaats. Elke schaafas heeft een helemaal kleine mesjes die het hout eraf schaven. Het resultaat is vele malen mooier en daarbij is de machine ook de helft stiller. Erg blij met deze keuze dus.

 

Foto 1 is het ruwe olijfhout, foto 2 zijn 2 geschaafde planken.  Jemig, wat is dit toch een unieke houtsoort. Mooi voor bv wandplanken , broodplanken of kleine meubels.

 

Zoek je een stuk hout dat groter is ? Hier een stuk beuk van 70x900x4500mm…  Dat is dus 1 enorme tafel !!!  Even opschuren en je hebt iets echt unieks.

We produceren ook veel hout voor de muziekinstrumentenmakers ,  hier een gespiegelde set big leaf flamed maple !!  Gaat zeker een mooie bovenkant van een gitaar of bas worden.

Dat was weer de update, tot volgende week !!!

 

Rick

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *