Zebrano , hout op maat , wenge en essenhout !

Quilted maple, tafelbladen , wandkleding en meer
januari 20, 2020
Tafelbladen, klankhout en olijfhout
februari 11, 2020
Quilted maple, tafelbladen , wandkleding en meer
januari 20, 2020
Tafelbladen, klankhout en olijfhout
februari 11, 2020
Show all

Zebrano , hout op maat , wenge en essenhout !

Hallo Allemaal

Hier weer een kleine update uit de werkplaats. Zo krijg je hopelijk een groot beeld van wat er allemaal mogelijk is.

 

Er zijn een mooi aantal planken zebrano binnengebracht. Deze delen zijn uitermate geschikt om als tafelblad te gebruiken. Regulier wordt zebrano vooral gebruikt wanneer het kwartiers gezaagd is. Deze delen zijn een mooie mix van vooral dosse maar soms ook wat kwartierse delen. Zo krijg je dan een mooi wild tafelblad.

 

Deze twee delen wenge zijn uitermate geschikt voor een epoxy-giet-project. Sterker nog, morgen worden ze opgehaald voor iemand die er een mooi project mee gaan starten.

 

Geen stukje is bij ons te klein !! Onder de afkortzaag (waar we al het hout op zagen) staat altijd een kartonnen doos waar ik de reststukken die ik mooi vind in gooi. Zo heb ik elke 1 a 2 weken wel een toffe doos vol met rare kleine stukken. Perfect voor de mensen die kleine stukjes met bijzondere tekening zoeken.

 

Voor een zeer gewaardeerde klant in onze hoofdstad heb ik 2 stukken eikenhout bewerkt zodat hij een onderdeel van zijn vitrine kan vervangen. Vorige week reed iemand die vitrine kapot en zoek dan nog maar eens naar zo’n stukje hout met het juiste profiel. Zulke klussen vind ik erg leuk om te maken. Af en toe maken we dan ook bv 0,5 m2 vloer bij voor klanten die een stukje willen vervangen.

 

Dit is het klusje voor vanmiddag. Mooi essenhout waar we dunne plankjes uit gaan zagen voor een klant die een gebogen vorm wil lamineren. Dankzij onze aanvoer op de lintzaag is dit erg precies te doen zodat je minimaal houtverlies hebt.

 

De “oogst”van gistermorgen.  In onze werkplaats hebben we een lange gang met allemaal kortere stukken hout. Niet iedereen zoekt eikenhout van 5 meter lang natuurlijk.  Alle delen zijn geschaafd en voorzien van een prijsje. Hier kan je dus in alle rust zelf rondneuzen op zoek naar hout voor je volgende project.  Is het gevonden hout niet op de juiste maat ? Dan zagen of schaven we dat gewoon op verzoek.

 

Fijne dag allemaal en tot de volgende update !!

 

Groeten uit Zwolle

 

Rick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *